Zabava

V tarče so streljali tudi trije naši bralci

M.J.
27. 5. 2014, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V soboto so poleg mladih profesionalcev na evropskem mladinskem prvenstvu v tarčo streljali tudi bralci časopisa SVET24, ki so se potegovali za nagrado – lok.

V sodelovanju Lokostrelske zveze Slovenije (LZS) in časopisa Svet24 je potekala nagradna igra, v kateri smo izžrebali tri srečne nagrajence, ki so se s streljanjem potegovali za glavno nagrado – lok, ki ga je zmagovalcu svečano predal predsednik LZS Leon Uratnik.

Trije srečneži, ki so se željno potegovali za nagrado, so bili Mart Ogrinc iz Medvod (15), Milan Šimić (28) iz Ljubljane in Zvone Hočevar (38) iz Škofljice. Da je vse potekalo gladko in tudi brez poškodb, so člani LZS tekmovalce pred začetkom poučili o osnovah streljanja z lokom.

Svet24

Napetost je začela naraščati iz minute v minuto, in da se je vročica še povečala, je bila pred tekmovalci težka naloga, saj so si morali zmago zagotoviti samo z enim strelom z desetih metrov. Pritisk pa so še dodatno povečali mladi tekmovalci iz tujine, ki znajo tarčo zadeti tudi z veliko večjih razdalj in so naše tekmovalce glasno spodbujali s tribun. A skrbi, da bi kdo od tekmovalcev zgrešil tarčo, so bile odveč, saj se je izkazalo, da so vsi vešči streljanja z lokom, zaradi česar je bil boj še toliko bolj zanimiv, končni izid pa izjemno tesen.

Svet24

Puščice so švigale in končale blizu centra tarče. Najbližje centru je zadel Zvone Hočevar in si tako prislužil zanimivo glavno nagrado – lok, ki bo zanj še posebej uporaben. A tudi ostala dva nista ostala praznih rok, dobila sta namreč simbolične nagrade in izvod najnovejše izdaje časopisa Svet24. Vsem trem srečnežem iskreno čestita tudi Svet24.

Svet24