Zabava

Nuška Drašček z vedrom zajemala vodo

Alesh Maatko
28. 5. 2014, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Da dobra volja ne pozna meja, vsak teden znova in znova pokažejo naši glasbeniki, ki se preizkušajo v narodnozabavnih vodah.

Žiga Culiberg

Tokrat so še kako presenetili Prifarski muzikanti, ki so zapeli čisto nov valček, s katerim so razveselili svoje drage ob 25. obletnici delovanja skupine. A to še ni vse, saj so z Nuško Drašček presenetili z odlično izvedbo skladbe Dekle je zajemalo z vedrom vodo.

 

Ob tem spomnimo, da prifarci, kot jim mnogi radi rečejo, s pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili.

Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

Ustvarjalci oddaje so malemu velikanu Klemnu Lamprečniku izpolnili veliko željo. Zaigral je z velikim Francem Miheličem. V rubriki, ki jo pripravlja Rok Kužel, je bila tokrat predstavljena nova junaška zgodba iz PGD Šmarje SAP.

Žiga Culiberg

V poznavanju slovenske narodnozabavne glasbe so se v polfinalu kviza Kdo ve več pomerili Jože in Loti Žlaus ter Tine in Tini Lesjak. Za veselje in dobro glasbo pa so še dodatno poskrbeli Topliška pomlad, Orkester dvojčici, Fantje izpod Lisce ter Coto, Jan Plestenjak in Modrijani. Voditelja sta bila tudi tokrat nepogrešljiva Blaž Švab in Darja Gajšek.

Žiga Culiberg