Slovenija

Vogrinov izhod v sili

Črt Kaker
29. 5. 2014, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nepovezani poslanec Ivan Vogrin je za kandidata za mandatarja predlagal Dušana Radonjiča, profesorja na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti, ki je bil tudi mentor Vogrinovega magistrskega dela. Še vedno pa ne vemo ničesar o tem, kdo Radonjiča pravzaprav podpira, vemo le, da mu je večina poslanskih skupin podporo odrekla.

Cirkus okoli predčasnih državnozborskih volitev se nadaljuje, saj je Ivan Vogrin za mandatarja predlagal Dušana Radonjiča. Prav tako smo včeraj, po analizi Vogrinovih govorov v preteklih dneh, dobili občutek, da Radonjič ni bil prva Vogrinova izbira.

Še vedno pa ne vemo ničesar o tem, kdo Radonjiča pravzaprav podpira, vemo le, da mu je večina poslanskih skupin podporo odrekla.

Sprva se namreč govorilo o ameriškem poslovnežu slovenskih korenin, Alojzu Potočniku; ta mu je, kot kaže, v zadnjem trenutku obrnil hrbet in podpisa pod soglasje ni bil več pripravljen dati. To je bilo mogoče slutiti že na torkovi novinarski konferenci, ko je Vogrin dejal, da ima kar dva kandidata, ki sta pripravljena prevzeti vodenje slovenske vlade. In to je tudi glavni razlog, zakaj Vogrin svojega kandidata za mandatarja ni predlagal že v torek. 

Več o Radonjičevih razlogih za kandidaturo, o njegovem programu ter kje bo Vogrin sploh našel deset poslancev, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!