Sta novice (niso vidne)

Ropar napadel občana in mu vzel denarnico

STA/M.J.
25. 3. 2014, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti so prijeli 36-letnika, ki je 17. februarja sredi noči na Glinškovi ploščadi v Ljubljani sprva moškega nekajkrat udaril s kovinsko palico ter mu nato vzel denarnico. Zoper osumljenca so policisti zaradi sumov storitve kaznivega dejanja ropa in povzročitve hude telesne poškodbe podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so po zbranih obvestilih ugotovili, da je 36-letnik nekaj po polnoči oškodovanca ob izhodu iz stanovanjskega bloka večkrat udaril s kovinsko polico. Ko je oškodovanec padel po tleh, mu je osumljenec ukradel denarnico, ga pri tem še nekajkrat udaril ter s kraja pobegnil.

O dogodku je oškodovanec obvestil policiste, zaradi hudih poškodb pa so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda kraja dogodka so policisti 36-letnega osumljenca izsledili. Po pridobljeni odredbi pristojnega sodišča je bila nato pri njem opravljena hišna preiskava, kjer so našli in zasegli oškodovančeve predmete, in sicer denarnico, osebne dokumente, plačilno kartico, so še sporočili s PU Ljubljana.