Val d'Iser

Ilka Štuhec na pragu nove zmage

M.K./STA
17. 12. 2016, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ilka Štuhec nadaljuje z odličnimi predstavami v svetovnem pokalu alpskih smučark. Šestindvajsetletna Mariborčanka je na pragu novega velikega uspeha, četrte zmage v svetovnem pokalu alpskih smučark.

Reuters
Štuhčeva je v tej sezoni zmagala na treh tekmah od štirih, na katerih je nastopila.

Ilka Štuhec je na tretjem smuku v Val d'Iseru upravičila status prve favoritinje. Po strmini se je pognala s startno številko 13 ter ob prihodu v cilj prevzela vodstvo s prednostjo 28 stotink sekunde. Od do takrat vodilne Avstrijke Cornelie Hütter je bila hitrejša na vseh merjenjih vmesnega časa (-0,23, -0,24, -0,16, -0,07, -0,30)

Ilka Štuhec v tej sezoni še ne pozna poraza v smuku. V rdečo majico vodilne v posebnem seštevku discipline oblečena Mariborčanka je zmagala na obeh smukih v Lake Louisu. Po neverjetnemu dvojčku pa je v petek pripravila še eno popolno presenečenje z zmago v alpski kombinaciji.

Če bo do konca tekme ubranila vodstvo in zmagala, se bo Štuhčeva izenačila z ameriško šampionko Lindsey Vonn, ki je edina doslej zmagala na prvih treh smukih v sezoni.

Na startu ženskega smuka, nastopilo je že 20 tekmovalk, sta še dve Slovenki. Maruša Ferk nosi na startu številko 42, Vanja Brodnik pa številko 49.