Tretjič to sezono

Ilka Štuhec: "Poskušam trenirati prav vse discipline, ko je le to mogoče"

J.P.
16. 12. 2016, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ilka Štuhec je dobro smukaško formo iz Kanade prenesla v Evropo. Mariborčanka je na kombinacijskem smuku, v prvem polčasu alpske kombinacije v francoskem Val d'Iseru, vpisala tretji najhitrejši čas, v skupnem seštevku s slalomom pa je bila najboljša.

Profimedia
Ilki zaenkrat uspeva skoraj vse.

Zmagovalka prve kombinacijske tekme nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Val d'Iseru je Ilka Štuhec. Mariborčanka je bila po smukaškem delu na tretjem mestu.

Pred nastopom Ilke Štuhec je vodila Michelle Gisin. Štuhčeva je v zgornjem delu proge izgubila tri desetinke prednosti, pri drugem merjenju vmesnega časa je imela 76 stotink prednosti, ki je do cilja ni zapravila. Tretje mesto je zasedla Italijanka Sofia Goggia.

"Poskušam trenirati prav vse discipline, ko je le to mogoče. Skušam se osredotočiti in zbrati ter pokazati najboljše, kar znam. Očitno to zelo dobro deluje," je bila v svoji prvi izjavi za medije zadovoljna 26-letna Mariborčanka.

Tretja v skupnem seštevku

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je kombinacijo izpustila, vodi v skupnem seštevku za 91 točk. Četrto mesto skupno je ubranila Štuhčeva. Ima 345 točk, za prvim mestom skupno pa zaostaja 153 točk.

Štuhčeva je v Lake Louisu presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra. S seštevkom 245 točk v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma je peta, vodi tudi v seštevku kombinacije.