Pričakuje dogovor

Tina Maze: "Tako napako je težko popraviti"

M.K./STA
15. 12. 2016, 21.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Alpska smučarka Tina Maze se je odzvala na današnje opravičilo Smučarske zveze Slovenije, kjer so poudarili, da v včerajšnjem sporočilu za javnost napačno sporočili, da Mazejeva postavlja pogoje in za nastop v Mariboru zahteva 90.000 evrov.

Profimedia
Tina Maze si še vedno želi slovo v Mariboru v začetku januarja.

Kot je povedala za Pop TV, se je za tako napako težko opravičiti, vseeno pa tudi ona pričakuje dogovor s SZS.

"Napako je težko popraviti, glede na to, da je šla v medije po celem svetu in da so očrnili moje ime. Na nek način priznajo napako, a krivdo prelagajo na Andreo (Massi op. p.), kar je nesprejemljivo. Andrea je v časovni stiski skušal narediti, kar se da in dal je določene predloge, kar so obrnili in to predstavili kot zahteve in ultimate," je v Val d'Iseru razmišljala Mazejeva ter dodala: "Navijačem se opravičujem, da morajo poslušati takšne zgodbice. Žal mi je, da je tako."

Ob tem najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov dodaja, da si še vedno želi slovo v Mariboru v začetku januarja. "Tekmo sem si želela izpeljati zaradi navijačev in tistih, ki me spremljajo. Treba se je dogovoriti, moja želja pa ostaja, da se poslovim z lepimi občutki. Ne glede na to, kar se je zgodilo, bom skušala narediti najboljše."

Njen trener in partner Andrea Massi pa je današnje opravičilo zavrnil in dodal, da bi sam, če bi bil direktor zveze, ob opravičilu dal tudi odpoved. "SZS zahteva, da dela za smučarsko zvezo na Zlati lisici, dajo pa ji nič," je med drugim poudaril Massi.