Afera

Kdaj bo sestanek sprtih strani glede poslovilne tekme Tine Maze?

G.G./STA
16. 12. 2016, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Smučarska zveza Slovenije (SZS) in tabor Tine Maze še nista našla skupnega jezika. Kot zadnje se je oglasila pravna zastopnica SZS Barbara Kürner Čad, ki poudarja, da se morajo »usesti in uskladiti«.

Profimedia
"Treba se je dogovoriti, moja želja pa ostaja, da se poslovim z lepimi občutki. Ne glede na to, kar se je zgodilo, bom skušala narediti najboljše," pravi Tina Maze.

Sestanka zaradi afere o domnevnem zahtevku tabora Mazejeve v višini 90.000 evrov za nastop na poslovilni tekmi 7. januarja v Mariboru, danes ni bilo.

Odvetnik ekipe Tine Maze Damijan Terpin je dejal, da trenutno ni nobenih pogovorov s SZS glede nastopa Tine Maze na Zlati lisici, "ker ni iskrenega opravičila SZS".

"Tina Maze ni pogojevala nastopa na Zlati lisici z 90.000 evri odškodnine, kot je navedla Smučarska zveza Slovenije v sporočilu za javnost. Nato pa je direktor SZS na novinarski konferenci v četrtek dejal, da je prišlo v navajanju do lapsusa. S strani SZS ni bilo nobenega namena, da se iskreno opravičijo za pravo negativno kampanjo. To lahko z vidika odškodnin pripelje zelo daleč, SZS se igra z lastno usodo. Barbari Kürner Čad, odvetnici SZS, ki jo sicer cenim, sem že pred včerajšnjo novinarsko konferenco zveze dejal, da ne bo pogovorov, če ne bo prej opravičila, dobili pa smo tako izjavo, kot smo jo. Zato zaenkrat ni predvidenega nobenega sestanka, nič ni dogovorjeno," je dejal Terpin in s tem zanikal skorajšnji razplet nastale situacije.

Barbara Kürner Čad pa ostaja pozitivna. "Moramo se usesti in uskladiti." Zaradi odsotnosti pravnega zastopnika ekipe Team to aMaze Damjana Terpina se bo z njim skušala dogovoriti za sestanek prihodnji teden. "Skušala sem ga kontaktirati, a na žalost je v Rimu. Verjetno se bova slišala že za vikend, pa da vidimo, kje smo. Zagotovil mi je, da se je pripravljen usesti," je o nadaljevanju sage o poslovilni tekmi Mazejeve dejala Kürner Čadova.