Zmagovalna Štajerka

FOTO: Ilka Štuhec po veličastnih zmagah spet doma

M.K./STA
5. 12. 2016, 21.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se po izjemno uspešnih tekmah vrnila v Maribor, kjer so ji pripravili veličasten sprejem pred zbrano množico domačinov.

Slavje ob vrnitvi Ilke Štuhec na trgu Leona Štuklja v Mariboru.

"Z eno besedo, ne vem – evforično!" je simpatična Mariborčanka ganjena in s solzami v očeh odgovorila na preprosto in samoumevno vprašanje o tem, kako je doživela prvo zmago in kako se počuti po teh izjemnih dosežkih, potem, ko je na na zagrebškem letališču Pleso stopila pred domače medije. 

Prvo zmago sem doživela evforično, je povedala Mariborčanka. "Zamislila sem si dobro vožnjo, čeprav ni bilo idealno ne v petek niti v soboto, a ko sem prišla v cilj je bilo noro," je izjavila.

Smučarski klub Branik Maribor in organizacijski odbor Zlate lisice sta pripravila slavnostni sprejem za smučarko Ilko Štuhec, ob 20. uri na Trgu Leona Štuklja, v Mariboru.

Kot je povedala, se ji je bilo po prvi doseženi zmagi v petek, bolj zahtevno zbrati za sobotno tekmo. "Bilo je kaotično. Morala sem se umiriti, zbrati in pripraviti na nov dan. Sproti smo popravljali male stvari, ki smo jih ugotovili med treningom." Vendar je bila sproščena. "V soboto smo vsi štartali z ničle, petek je bil že zgodovina." Še enkrat je poskušala uživati in hitro smučati, je opisala dogajanje v Kanadi.

Izrazila je veliko zadovoljstvo tudi s petim mestom v superveleslalomu v Lake Louisu ter je napovedala, da bo nadaljevala tudi v veleslalomu, najprej v Sestrieru.

Pričakuje nadaljevanje dobrih rezultatov v vseh disciplinah, v katerih bo tekmovala, o kristalnem globusu pa še ne razmišlja. "Vsaka tekma je zase, veliko tega je odvisno tudi od vremenskih pogojev, kar mi na nekaterih tekmah v prejšnjih sezonah ni šlo v prid," je spomnila.

Da je vse od začetka sezone eden izmed ciljev tudi uspeh na kakšnem superveleslalomu, je priznala slovenska smučarka.

Tit Košir/M24.si

Štuhčeva je izjemno sezono  napovedala z dvema zaporednima zmagama na smukaških tekmah v kanadskem Lake Louisu, to pa nadgradila še s petim mestom na nedeljskem superveleslalomu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je tako trenutno četrtouvrščena smučarka.

Tit Košir/M24.si
Ilka Štuhec: "Ko smo odleteli iz Calgaryja, sem si rekla: "Ka' sem te naredla!""

Štajerka je obenem v soboto, ko je slavila 74. slovensko zmago v pokalu, po zmagah v Lake Louisu "prehitela" tudi najboljšo slovensko smučarsko vseh časov. Tina Maze je pred dvema letoma slavila edino zmago v tem kanadskem prizorišču.