Nogomet

Izet Rastoder - Mar sodniki igrajo stave?

Svet24
23. 7. 2013, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izet Rastoder je v Sloveniji poznan kot uspešen trgovec, ki si je bogastvo ustvaril predvsem z bananami.

Pred časom je v Ljubljani zgradil celo ogromen distribucijski center, ki govori o tem, kako dobro mu gre.

Manj zadovoljstva mu prinaša njegov nogometni klub; Olimpijo vodi že nekaj časa, a še vedno čaka na to, zaradi česar je navsezadnje tudi vstopil v nogomet - na prevzem primata v Sloveniji.

Po tem, kar je povedal na včerajšnji izredno sklicani tiskovni konferenci, gre soditi, da je prvi mož zmajev prepričan v zaroto proti Olimpiji.

Rastoder je tako pred zbrano sedmo silo udaril tako po sodnikih kot tudi celotni nogometni zvezi. Zagrozil je tudi, da se bo poslovil od slovenskega nogometa, če se v slednjem ne bo nič spremenilo. »Zaradi takšnega delegiranja sodnikov, kot smo mu priča, dobivamo občutek, da nekateri člani pri sodniški organizaciji igrajo na stavnicah! To, kar se dogaja, je krivo, da resno dvomimo, da so napake posledica človeškega faktorja. Bolj se nam zdi, da do njih prihaja namerno. Veliko vprašanje je, ali je sploh še smiselno vztrajati v slovenskem nogometu, saj so po mojem mnenju tega ugrabili posamezniki iz nogometne zveze in sodniške organizacije. Sprašujemo se tudi, za koga sploh igramo nogomet. Za naše gledalce, za naše navijače, ali pa igramo za posameznike, za organizacijo, ki pobere ves denar, ves profit, ki ga ustvarimo mi. Edino upanje je, da skupaj z vami, sedmo silo, skušamo nekaj spremeniti, saj so si določeni ljudje nogomet na slovenskem prostoru vzeli za svojo delovno organizacijo. Od danes bomo na vse možne načine obveščali javnost, da se tukaj ne dela prav,« je bentil Rastoder in nadaljeval: »Naše stališče je, da bomo skušali do septembra izkoristiti vse pravne vzvode in tudi poti dialoga, da se pogovorimo tako z zvezo kot tudi sodniško organizacijo. Če to ne bo možno, bomo septembra sklicali sestanek vseh klubov 1. SNL in se skušali skupaj dogovoriti, kako naprej. Če nam še to ne bo uspelo, bomo organizirali stavko pred prostori NZS. Želimo opozoriti, da je stanje v nogometni Sloveniji postalo nevzdržno. Če pa še to ne bo dovolj, bom dvignil roke nad vsem in odšel iz slovenskega nogometa. Ne vidim smisla vztrajati ter dajati svoj denar in denar iz svojega podjetja, da bom s tem financiral osebne interese ozkega kroga določenih ljudi.«

Bo Olimpija torej že septembra iskala novega predsednika? Zdi se naravnost nemogoče, da bi se v nogometu v deželici na sončni strani Alp kmalu kaj premaknilo na bolje. Dogodki iz preteklosti so pač slab obet.