Košarka

Edo Murić - Še en prstan in mirno iz Slovenije

Svet24
23. 7. 2013, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Med 16 kandidati za reprezentančni dres na EuroBasketu je eden najmlajših Edo Murić (21), ki si po igranju na predlanskem evropskem prvenstvu obeta svoj drugi nastop na velikih tekmovanjih.

Arsen Perić
Kljub pogodbi se je govorilo, da bo zamenjal klubski dres.

Po prvenstvu ga čaka še ena sezona v dresu Krke, s katero ga veže še enoletna pogodba. 

Po koncu zadnje sezone se je kljub pogodbi precej govorilo o tem, da bo zamenjal klubski dres. »Če me prejšnjo sezono ne bi ovirale poškodbe, bi bil najbrž res zelo blizu tega, da bi šel. Že med sezono je bilo precej govoric, da odhajam, a nikoli nisem rekel, da gotovo grem. Ker pa je prišlo do poškodb, hočem zdaj odigrati še eno celotno sezono v Krki, želim biti eden glavnih igralcev, skušati osvojiti še peti prstan in potem mirno iti iz Slovenije,« pravi Murić.

Mnogi menijo, da je bil pomemben, če ne kar glavni razlog za spremembo mišljenja o odhodu tudi povratek Aleksandra Džikića (42) na klop Krke, saj je s srbskim strokovnjakom, ki je Krko že vodil v letih 2009 do 2011, odlično sodeloval. »Ključni razlog je bila pogodba, ki me s Krko veže še za leto dni. Sem mlad košarkar, potrebujem še precej izkušenj. Sploh ne vidim razloga, zakaj bi se mi mudilo v tujino. Mislim, da bom po tej sezoni še bolje pripravljen,«

 Murić noče prehitevati stvari, ampak želi iti stopničko po stopničko. Vseeno ne skriva veselja nad Džikićevo vrnitvijo v Novo mesto: »Džikić je odličen trener, z izjemnim občutkom, zelo delaven, rojen zmagovalec. Zelo sem vesel, da se je vodstvo Krke spet odločilo zanj. Mislim, da bo ekipa pod Džikićevim vodstvom znova naredila lep rezultat in hočem biti del tega,« je še povedal Murić.