Nogomet

Beckham končuje kariero

M.J.
16. 5. 2013, 17.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kariera enega najbolj priljubljenih nogometašev vseh časov, Angleža Davida Beckhama, se bliža koncu.

Zajem zaslonske slike

Osemintridesetletni nogometaš je napovedal, da bo po koncu sezone zaključil športno pot, ki jo bo končal kot francoski prvak, saj si je njegov Paris St. Germain (PSG) že zagotovil naslov.

"Hvala PSG-ju, ki mi je ponudil možnost, da nadaljujem kariero, ampak ocenil sem, da je pravi čas, da obesim nogometne čevlje na klin. Če bi mi kdo kot otroku rekel, da bom igral za Manchester United in z njim osvajal naslove, da bom reprezentant oziroma celo kapetan reprezentance in da bom zbiral lovorike tudi pri drugih velikih klubih, bi ocenil, da je o tem le sanjal. A te sanje sem uresničil, zato sem lahko ponosen," je prek agenta javnosti sporočil slavni nogometaš.

Beckham je z Manchester Unitedom osvojil šest naslovov državnega prvaka, dvakrat pokal FA, leta 1999 pa je z njim postal tudi evropski prvak. Leta 2003 je odšel v Real, kjer je štiri leta pozneje postal državni prvak. Nato je dvakrat državni prvak postal tudi z Los Angelesom Galaxy, med bivanjem v ZDA pa se je dvakrat vrnil tudi v Evropo, in sicer k Milanu. Postal je tudi prvi Anglež, ki se je naslova državnih prvakov veselil v štirih različnih državah.

Za angleško reprezentanco je odigral 117 tekem, v katerih je dosegel 17 golov. Z njo je trikrat nastopil tudi na svetovnem prvenstvu.