Slovenija

Nepravilnosti v Javnem holdingu Ljubljana?

STA/ M.J.
16. 5. 2013, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Javni holding Ljubljana je leto 2012 zaključil s čisto izgubo v višini treh milijonov evrov, kar je posledica slabitve finančnih naložb zaradi izgube LPP in Snage v višini 2,7 milijona oz. 2,3 milijona evrov.

Reuters

S poslovanjem Javnega holdinga Ljubljana ter Energetike Ljubljana, VO-KA, LPP in Snage se je danes seznanila skupščina holdinga. Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija (VO-KA) je leto 2012 končalo z dvema milijonoma evrov dobička, medtem ko je dobiček Energetike Ljubljana dosegel 2,5 milijona evrov, so po skupščini družbenikov Javnega holdinga Ljubljana sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Skupščina je sprejela tudi poročilo o realizaciji investicijskih načrtov javnih podjetij v letu 2012, iz katerega je razvidno, da je bilo lani realiziranih za 30,7 milijona evrov vlaganj. Za revidiranje letošnjih računovodskih izkazov je skupščina imenovala družbo KPMG Slovenija.

Družbeniki so se na skupščini seznanili tudi z rezultati poslovanja družb v skupini v prvem četrtletju letos, vendar na občini številk v sporočilu za javnost po skupščini niso navedli.

Po skupščini Javnega holdinga Ljubljana se je sestal tudi svet ustanoviteljev. Ta je sprejel program razpolaganja s stvarnim premoženjem LPP, ki ga predstavljajo zunanje oglasne površine na avtobusih mestnega potniškega prometa in podal soglasje k postopku za oddajo teh površin.

Svet ustanoviteljev je ravno tako soglašal s postopkom za oddajo poslovnega prostora (jedilnica, kuhinja in lokal) v poslovnem objektu javnega podjetja VO-KA.

Soglašal je tudi s predlogom družbe LPP, da se učencem, dijakom in študentom z veljavno šolsko vozovnico (terminska kartica urbana - šolska 1), vključno z veljavnimi šolskimi vozovnicami na integriranih linijah (šolska 2, šolska 3), za ceno ene mesečne vozovnice omogoči prevoz v mesecih junij, julij in avgust.

Svet ustanoviteljev se je seznanil še s poročilom Snage o stanju projekta RCERO Ljubljana, so še navedli na občini.