Zvezde

Nušo Lesar je umor tasta zelo prizadel

12. 12. 2014, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Večkrat kot druge, ki opravljajo podobno delo, so v intervjujih voditeljico Sveta na Kanalu A Nušo Lesar Pogorelec spraševali, kako se počuti kot prinašalka slabih novic. Ali je bilo tako, ker njena lepota nekako ni v skladu z grdimi rečmi, ali pa so zle sile tako zgolj napovedovale, da se bo prikupna Ribničanka nekoč sama znašla v eni od slabih novic, nikoli ne bo znano.

arhiv Lady

Krvava tragedija, ki je prizadela Nušo Lesar

Nuša je ob izzivalnem vprašanju običajno samo skomignila z rameni in odgovorila, da nekdo pač mora sporočati slabe novice in da je njena voditeljska naloga, da poda informacijo ne glede na to, kako tragična je. A po mnogo prezgodnji smrti tasta, ki je bil umorjen z nožem, ji bo pred kamerami ob slabih novicah verjetno v prihodnje mnogo težje kot doslej.

Ko je Slovenijo prvo decembrsko sredo zjutraj pretresla novica, da je bil v Ribnici umorjen 55-letni podjetnik Tone Pogorelec, je le redko kdo vedel, da gre za tasta voditeljice Sveta na Kanalu A Nuše Lesar Pogorelec. Nesrečniku je z nožem vrat prerezal 26-letni domačin, o njem pravijo, da je stari znanec policije. Zakaj ga je umoril in kaj se je dogajalo v zakotnem ribniškem lokalu, policija še raziskuje. Govorice so različne, enotne so si le v tem, da je bil pokojni Tone priljubljen med krajani, da je bilo njegovo podjetje Blesk 2, v katerem se ukvarjajo z gradbeništvom, na dobrem glasu in da je v posel vpeljal tudi sina Sebastijana, sicer srčnega izbranca Nuše Lesar. Letos avgusta si je par daleč od reflektorjev, v krogu družine in prijateljev po desetih letih ljubezni izmenjal poročne zaobljube in od takrat televizijska voditeljica ob dekliškem priimku uporablja tudi možev. Da je tragedija Pogorelčevih še večja, je prišlo na dan, da je bil pokojni Tone na pragu nove življenjske vloge. Še to zimo bi namreč postal dedek. Ni noseča Nuša, ampak njena svakinja Suzana, ki krute očetove usode sploh še ne more dojeti.