Avenija

Ja, to je Maja P.

K.S.
12. 12. 2014, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na Filipine, kjer si namerava ustvariti dom za dalj časa, je Maja P. s fantom in mucko namesto na začetku leta odpotovala šele to jesen. Kljub domotožju pravi, da se ima odlično in da odločitve prav nič ne obžaluje.

Facebook

Facebook

 »Tu je super. Občutek imam, da sem v pravem malem raju! Domačini so izjemno prijazni, nevsiljivi in med seboj zelo povezani. Že vidim, da bo to izvrstna izkušnja, saj mi že odpira vrata v nov, drugačen svet, v katerem ljudje zares živijo in ne hlepijo po materialnih stvareh. To se opazi že pri otrocih, ki so srečni brez mobitelov ali računalnikov in so veseli tudi pesti bombonov. Vezi med ljudmi so vsekakor zelo močne. Vsi bi vsakomur pomagali, če si tujec, se trudijo še toliko bolj. Kljub revščini so srečni in živijo življenje,« pravi pevka, ki ni skrivala, da si želi iz Slovenije oditi prav zato, ker v njej s fantom nista videla nobene perspektive.

Facebook

Zaljubljenca sta se pred tremi tedni preselila v El Nido, vasico ob morju, ki je približno pet ur oddaljena od glavnega mesta Puerto Princese. »Za zdaj sva si za dva meseca najela res luštno hiško iz bambusa in lesa, približno tri kilometre iz mesta. Tu res potrebuješ zelo malo, da si srečen oziroma da 'preživiš'. Včasih po nekaj ur ni elektrike in vode, tudi internet nagaja, ampak ni panike, sva se prilagodila.«

Facebook

Maja nam je povedala še, da je tudi muca Mici, zaradi katere se je odhod tako zavlekel, saj je bilo težko urediti dokumente za njeno selitev, zadovoljna in uživa v toplejšem podnebju. »Imava srečo, da je navajena potovati in je zelo prilagodljiva. Mislim, da se je celo malo zredila, ima namreč gromozanski apetit.« Tudi Maja je zadovoljna s hrano, čeprav ima nekaj težav, ker je vegetarijanka. »Težko naročiš jed brez mesa, vendar sem našla nekaj dobrih lokalnih restavracij, v katerih imajo zelenjavo na veliko načinov, riž pa tako ali tako dobiš skoraj pri vsaki jedi. Všeč mi je!« O vrnitvi v domovino tako še ne razmišlja, čeprav jo mama, s katero se redno slišita po Skypu, že nagovarja, naj se vrne.

Facebook