Črna kronika

Zaradi njega so ugasnila tri mlada življenja, zato si je hotel soditi sam

J.P.
12. 12. 2014, 12.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Devetnajstletni Dušan Jovanović, voznik BMW-ja, v katerem so ugasnila tri mlada življenja, je pod okrepljenim nadzorom zaporniških paznikov zaradi poskusa samomora.

Arhiv Svet24

Jovanović se je po pregledu v kliničnem centru v Beogradu vrnil v bolnišnico, kjer je sedaj menda pripasan na posteljo psihiatričnega oddelka. Tam nad njim bdijo pazniki in zdravstveni delavci. Jovanović naj bi namreč bil v izredno slabem duševnem stanju, zaradi česar obstaja nevarnost, da bi si poskušal ponovno soditi. Zaenkrat je v skupinski sobi, mu pa bodo zdravniki skoraj gotovo predpisali nova zdravila.

Facebook

Jovanović si je na dan pogreba Anastasije Stajić (16) v zaporu skušal prerezati žile. Pomagal si je z britvico, a rana k sreči ni bila dovolj globoka. Sobo so takoj preplavili pazniki in zdravniki.

STA

Oskrbeli so ga v kliničnem centru, od koder pa se je kaj kmalu vrnil v zapor. Jovanovića naj bi namreč mučila vest, saj je v nesreči izgubil tri prijatelje: Anastasijo Stajić, Nemanjo Antića (18) in Miloša Jankovića (20).

STA

Dušan Jovanović je bil voznik avtomobila, ki je 22.11. zapeljal v Donavo. V nesreči so ugasnila tri življenja, trem potnikom – poleg Jovanovića še Milici Jokić (18) in Luki Višnjić (20), sinu novinarke Olje Bećković – pa je uspelo izplavati na obalo. Janković je bil v času nesreče v prtljažniku avtomobila.

STA

Mladi so se vračali z zabave. Dušan naj bi pri izredno veliki hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zletel v reko. Bil naj bi pod vplivom alkohola, prav tako naj bi bil brez vozniškega dovoljenja. Prvo noč pripora so iz njegove celice nepretrgoma odmevali kriki.

Jovanovićevo izpoved si lahko preberete na sledeči povezavi.