Zanimivosti

Krvava noč po odigrani tekmi

M.J.
12. 12. 2014, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Huligani Dnjipra so napadli navijače St. Etienna in sicer po končani tekmi v Kijevu. Vse skupaj naj bi zanetili francoski navijači, ki so zažgali ukrajinsko zastavo. V bolnišnici je pristalo 11 navijačev St. Etienna.

YouTube
Eden izmed navijačev je tudi umrl.

Dnjipro je na stadionu v Kijevu premagal francoski St. Etienne z 1:0 in s tem nadaljeval pot v šestnajstino finala Evropske lige.

Po končanem dvoboju na zelenici, se je pravi boj šele pričel. In sicer so se udarili navijači obeh klubov, 11 Francozev pa je končalo v bolnišnici. Nekatere izmed njih so zabodli z nožem, slišati pa je bilo moč tudi strele iz orožja.

»Bilo je veliko krvi in ranjenih navijačev. Poškodbe so bile posledica palic in nožem. Slišal sem 12 strelov,« je dejal očividec na kijevskih ulicah.

Lokalna ukrajinska televizija trdi, da so francoski navijači zažgali ukrajinsko zastavo, kar je bil povod za napad. To pa ni bil prvi napad navijačev Dnjipra. V začetku sezone so namreč že napadli navijače Kopenhagna. UEFA je Dnjipru določila, da vse tekme igra v Kijevu zaradi nevarne situacije v Dnjipropetrovsku.

»Obsojamo nasilje v Kijevu in napad ukrajinskih huliganov na naše navijače. Napadalci so imeli nože in strelno orožje. V bolnici je končalo 11 navijačov St. Etienna. Zahvaljujoč francoskemu veleposlaništvu, bodo poškodovani navijači premeščeni iz bolnišnice na letališče,« so objavili na spletni strani kluba St Etienne.