Slovenija

To je največja grožnja našemu obstoju

M.J.
12. 12. 2014, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Izvršni direktor Googla Larry Page je večkrat dejal, da bodo v bodoče, večino dela, ki ga danes opravijo ljudje opravili roboti. Sami naj bi sprejemali odločitve, tudi za tiste zadeve, za katere niso programirani. Takšna tehnologija in umetna inteligenca bi lahko ljudem prinesla številne koristi, lahko pa bi pripeljala tudi do uničenja človeštva.

Arhiv Svet24

Na te stvari sta nedavna opozorila Elon Musk in Stephen Hawking, Page pa je dejal, da je takšen razvoj tehnologije neizogiben. Pri Googlu pa se celo bojijo, da se bo s časom umetna inteligenca obrnila proti ljudem. Zaradi tega se je v Londonu zbrala ekipa strokovnjakov, ki želi to preprečiti in razvoj tehnologije usmeriti na pravo pot.

Da bi lahko izkoristili vse prednosti umetne inteligence je Google nedavno kupil podjetje Deep Mind, katerega cilj je naučiti računalnike, da razmišljajo kot ljudje. To, kar je najbolj zaskrbljujoče, vsaj po mnenju enega izmed ustanoviteljev podjetja Deep Mind, Shane Legga, pa je smer v katero se umetna inteligenca razvija in postopoma predstavlja največjo nevarnost našemu obstoju. Slednji je prepričan, da bo imela tehnologija velik doprinos k našemu izumrtju.