Nedelja prinesla spremembe

FOTO in VIDEO: Dele države že namočilo, tudi toča je že klestila, ponoči lahko zlasti v Prekmurju narastejo manjše reke

A.S./STA
14. 6. 2020, 16.01
Posodobljeno: 14. 6. 2020, 21.03
Deli članek:

Nedelja je prinesla vremenske spremembe.

Profimedia
Nekatere dele države so že zajele padavine.

Ponekod po državi so prebivalce že presenetili nalivi. Jugovzhodno od Celja je nastala izrazita nevihtna celica, ki je povzročila krajevno močne nalive, so sporočili iz regijskega centra za obveščanje Celje. Opozorili so tudi, da so nevihte danes precej stacionarne in lahko na istem mestu vztrajajo dlje časa. 

Večja verjetnost toče je bila v popoldanskih urah sicer razglašena za območja Podravja, Spodnjega Posavja,  Savinjske in Ljubljane z okolico. Kot je razvidno iz videoposnetka pa so izstrelki z neba presenetili prebivalce Šentjurja. 

Medtem je na Goriškem meteorna voda že povzročala preglavice in zalila nogometno igrišče v kraju Korovci. 

Ponoči lahko močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke

Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da lahko ob krajevnih nalivih ponoči močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer lahko pride do razlivanj. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Ob močni nevihti je močno narasla Kučnica Cankova in presegla opozorilni pretok.

Na Arsu so nevarnost razlivanja rek za danes in ponedeljek razglasili za severovzhod države, opozorilo za nevarnost poplav pa za Prekmurje. Po njihovih napovedih bodo pretoki večine rek danes ustaljeni, v ponedeljek in v prihodnjih dneh pa se bo vodnatost po vsej državi nekoliko povečala.

Kako kaže?

Ponoči in zjutraj bo oblačno, občasno bo še deževalo, predvsem na Primorskem bodo tudi krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.