pretekli vikend prišlo 2000 Italijanov

Na Hrvaškem 115 tisoč turistov, med tujimi prevladujejo Slovenci. To so doslej najbolj obiskane destinacije

A.S.
14. 6. 2020, 14.21
Posodobljeno: 14. 6. 2020, 20.40
Deli članek:

Število turistov iz dneva v dan raste.

Profimedia
Število turistov iz dneva v dan raste.

Kot poroča portal 24sata je na Hrvaškem trenutno največ domačih gostov (45 odstotkov), sledijo Slovenci (34 odstotkov), nemški (15 odstotkov) in avstrijski turisti (12 odstotkov). Najbolj priljubljene destinacije trenutno pa so Rovinj, Vir, Mali Lošinj, Medulin in Krk. Turistični minister Gari Cappelli pa je povedal, da število turistov iz dneva v dan raste. Danes je pri južnih sosedih 115 tisoč dopustnikov, kar je približno 20 odstokov turističnega prometa v primerjavi z istim obdobjem lani.

Cappeli je povedal, da je od začetka meseca pa do 13. junija na Hrvaškem dopustovalo že 188 tisoč turistov. V zadnjih 24 urah je meje južne sosede prestopilo 20 tisoč turistov.

Število rezervacij od 10. julija znatno narašča, je sporočil Cappelli. Največ zanimanja je za kampe, zasebne namestitve in hotele. Zanimivo, saj hotelirji, kot smo poročali niso znantno spuščali cen svoje ponudbe. 

Cappeli je na vprašanje o italijanskih turistih odgovoril, da že prihajajo nekateri lastniki hiš in plovil ter da je pretekli vikend k našim južnim sosedom prišlo 2000 Italijanov. 

Glede tveganja, povezanega s covidom-19, je Cappelli mnenja, da je pomembna dobra organizacija. Del epidemiologov iz notranjosti države bo prerazporejen na priobalne županije, odpirale se bodo turistične ordinacije. Prikimal je, da tveganje obstaja in da bo prihajalo do posameznih okužb in opozoril na spoštovanje napotkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje.