Izkoristite konec tedna

Po skoraj rekordnih temperaturah na vidiku preobrat

T.L.
20. 4. 2018, 10.55
Posodobljeno: 20. 4. 2018, 11.28
Deli članek:

Že imate načrte za konec tedna? Če jih nimate, pohitite z njimi, saj se bo idilično vreme kmalu poslabšalo.

Profimedia
Letošnjega aprila smo skoraj dosegli rekordne temperature.

Pred nami je topel in sončen konec tedna, ki ga je nujo treba izkoristiti, sploh, ker trenutna vremenska predvidevanja za naslednji konec tedna ne kažejo, da bi nam bilo vreme v tolikšni meri naklonjeno. 

Na Primorskem bo danes zelo topel dan, v notranjosti državi pa sobota in nedelja, ko bodo najvišje temperature dosegle okoli 28 stopinj. V soboto bodo najnižje jutranje temperature od 5 do 11, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

Idealna vremenska slika se bo poslabšala že takoj v ponedeljek: temperature bodo še vedno visoke, čeprav nekoliko nižje kot konec tedna, so pa predvsem na severu države možne krajevne padavine, nam je povedal dežurni prognostik na Agenciji za okolje Uroš Strajnar.

Tudi v torek in sredo se bo ponovila ponedeljkova vremenska slika toplega vremena in popoldanskimi nevihtami. Bo pa od četrtka naprej več padavin, vendar pa je zaradi časovne oddaljenosti zanesljivo napoved še težko podati.

So pa v teh dneh temperature blizu rekordov, ki smo jih za mesec april zabeležili v Sloveniji. Rekordne temperature so se namreč gibale med 28 in 30 stopinjami Celzija, čemur se v teh dneh resno približujemo. Pogled nazaj med drugim pokaže, da so merilne postaje denimo 29,3 stopinje Celzija zabeležili v mesecu aprilu 23. 4. 1968 v V Ljubljani za Bežigradom in v Murski soboti 28. 4. 1969.