Srečanje

Trump se je pomiril. Res ni tarča preiskave?

T.L.
20. 4. 2018, 08.28
Posodobljeno: 20. 4. 2018, 08.36
Deli članek:

Rosenstein naj bi z zagotovilom, da ni v središču preiskave o Rusiji, rešil stolčke sebi in Muellerju.

Profimedia
Je Rod Rosenstein res pomiril Trumpa z razkrivanjem poteka preiskave?

Namestnik pravosodnega ministra ZDA Rod Rosenstein je minuli teden zagotovil predsedniku Donaldu Trumpu, da ni bil tarča preiskave o Rusiji, ki poteka pod vodstvom neodvisnega tožilca Roberta Muellerja, je poročal Bloomberg News.

Bloomberg, ki se sklicuje na dva neodvisna vira, poroča, da je Rosenstein o tem govoril s Trumpov govoril 12. aprila na srečanju v Beli hiši in da je to zaustavilo predsednikovo željo po zamenjavi Rosensteina ali Muellerja.

Trump je po sestanku dejal nekaterim od bližjih svetovalcev, da ni pravi čas, da bi odpustili enega ali drugega, češ, da sam ni tarča preiskave, poroča Bloomberg.

Müller preiskuje navedbe o vmešavanju Rusije v ameriške volitve leta 2016 in njihove povezave s Trumpovo kampanjo. 

Rusija je zanikala vmešavanje v volitve, Trump pa je Muellerjevo preiskavo označil za "lov na čarovnice", zaradi česar se je v javnosti postavljala zaskrbljenost, da bi lahko Trump odpustil Müllerja ali Rosensteina, ki nadzira preiskavo. 

V začetku meseca je The Washington Post poroča, da je Trump v središču preiskave.

Medtem pa se Trump obkroža z odvetniki ... 

Nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani je sprejel delovno mesto enega od odvetnikov predsednika Trumpa v zvezi s preiskavo ruskega vpletanja v volitve in oviranja pravosodja, ki jo vodi posebni tožilec Robert Mueller, poroča STA. Trump je najel še dva odvetnika iz južne Floride, ki imata izkušnje s kriminalom belih ovratnikov.