Možnost poplav

Jutro bo lahko zasneženo

S.R./STA
28. 2. 2017, 20.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ponoči bo oblačno, padavine se bodo krepile in zajele vso Slovenijo, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso).

Profimedia

Arso poleg vetra za zvečer in ponoči napoveduje oblačno vreme, padavine pa se bodo krepile in zajele vso Slovenijo. V drugi polovici noči in zjutraj lahko tudi zagrmi. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo zjutraj spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov, ob močnejših padavinah lahko tudi nižje. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju 7 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bodo padavine od severa ponehale, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13 stopinj Celzija, je še zapisano na spletnih straneh Arsa.

Opozorilo, ponoči lahko poplavlja morje

Arso je danes objavil tudi opozorilo, da bo v noči na sredo gladina morja glede na astronomsko plimo povišana. Ob sovpadanju z valovanjem morja lahko morje med 22. in 24. uro poplavi nižje dele obale.

Koroškem in Štajerskem težave zaradi vetra 

Več težav so imeli danes tudi na območju občine Zreče. Potem ko je na območju Rogle že zjutraj okoli 1100 odjemalcev nekaj časa bilo brez električne energije, so se z izpadom v delu občine ponovno spopadali v popoldanskem času. Močan veter je dopoldne v Gabrovljah razkril tudi del ostrešja na stanovanjski hiši.

Močan veter je danes povzročal težave na vzhodu in severu Slovenije, predvsem na Koroškem in delu Štajerske. Na Koroškem je med drugim dopoldne na območju občine Mislinja močan veter odkril del strehe na gospodarskem poslopju. Na pomoč so priskočili gasilci, ki so okoli deset kvadratnih metrov manjkajoče kritine nadomestili s prekrivno folijo.

Sredi dneva je v naselju Zgornja Vižinga v občini Radljah ob Dravi močan veter nagnil električni drog prek ceste, zaradi česar je bil oviran promet. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje. Delavci podjetja VOC Celje pa so s ceste Ribnica na Pohorju-Podvelka odstranili podrto drevo, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Močan veter je zjutraj podrl drevo tudi v Lovrencu na Pohorju, dopoldne pa je na območju občine Selnica ob Dravi razkril pločevinasto streho na nadstrešnici. V obeh primerih so posredovali domači gasilci. Popoldne je veter razkril streho tudi na območju Lenarta, na območju občine Tišina pa je nagnil drevo na električni vod.