Prometna nesreča

FOTO: Preplezal ograjo in skočil pred avto

Sašo Avramovič
28. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Usodno trčenje s starim medvedom na dolenjski avtocesti.

PGD Grosuplje
Kot je povedal Kogovšek, je medved preplezal ograjo in skočil na cesto.

Zgodilo se je predvčerajšnjim zvečer, ura je bila okoli 20.30. Prišlo je do prometne nesreče na dolenjski avtocesti v smeri proti Ljubljani, natančneje na višnjegorskem klancu.

PGD Grosuplje
V avtu sta bila 35-letni voznik in 34-letni sovoznik, oba državljana BiH.

Prišli tudi lovci

Voznik (35) avtomobila Audi A4, v katerem je sedel tudi 34-letni sovoznik, oba državljana BiH, je trčil v medveda. Na kraj dogodka so takoj prihiteli policisti, reševalci, gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana in PGD Grosuplje (skupno jih je na dogodku posredovalo 27) ter štirje lovci Lovske družine Višnja Gora. »Gasilci so zavarovali kraj dogodka, na močno poškodovanem vozilu odklopili akumulator in nudili pomoč lovcem pri nalaganju medveda samca, ki je v nesreči poginil,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. »Voznik in njegov sopotnik sta bila odpeljana na pregled v ljubljanski klinični center, kjer je bilo ugotovljeno, da sta v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe,« je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. Voznik sicer ni povzročil nesreče, zato mu policisti niso spisali plačilnega naloga, vseeno pa so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen.

PGD Grosuplje
Avtocesta je bila po nesreči za kratek čas popolnoma zaprta.

Preplezal je ograjo

Kot nam je povedal Jošt Kadunc, poveljnik PGD Grosuplje, je do trčenja prišlo na prehitevalnem pasu, avtocesta je bila po nesreči za kratek čas popolnoma zaprta, kmalu pa je bil promet sproščen po enem pasu. Franc Kogovšek, tajnik Lovske družine Višnja Gora, je dodal, da je medved, ki je tehtal 244 kilogramov in bil star več kot 15 let, preplezal ograjo in skočil na cesto. Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, kot smo izvedeli, na avtocesti tudi ni bilo videti sledi zavor. Sicer pa, kot je dejal Kogovšek, živi na območju Višnje Gore in okolice veliko medvedov in medvedk. Iz leta v leto naj bi jih bilo vse več, je zaključil.

PGD Grosuplje
Na kraju so posredovali gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje.