Mariborska komunala

Odpuščeni zlorabil uradni FB-profil Nigrada

lt
28. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaposleni v odpovednem roku se je upravi Nigrada maščeval z neavtorizirano objavo na facebooku.

STA
Domnevno odpuščeni piarovec Dejan Pukšič, ki je verjetno imel pooblastila za upravljanje profila Nigrada na družbenem omrežju Facebook.

»Pozivamo zaposlene, ki jim še ni bila vročena odpoved pogodbe o zaposlitvi, da na sedežu družbe prevzamejo odpovedi ... V kolikor so odsotni z dela, lahko odpovedi prevzamejo na svojem stalnem prebivališču. Za vročitev odpovedi je pooblaščen detektiv B. G., ki bo vsakemu zaposlenemu odpoved osebno vročil. Nekateri ste že prejeli klic, kamor ga lahko pokličete in se dogovorite za termin osebne vročitve, oziroma sporočilo SMS ...« se je glasilo sporočilo uprave podjetja.

Objava izpod prstov nekdanjega zaposlenega

Domnevno SMS-sporočilo detektiva je pozneje javno objavil uradni profil podjetja Nigrad na družbenem omrežju Facebook. Marko Plečko, novopečeni direktor podjetja, s tem ni bil zadovoljen. »Predvidevamo, da je objavljal zaposleni podjetja, ki je v odpovednem roku. Nedvomno gre za krajo identitete oziroma zlorabe uradne FB-strani podjetja. Objava je neavtorizirana in samovoljno objavljena. V podjetju Nigrad bomo naredili vse, da zaščitimo ugled podjetja ter preprečimo nadaljnje zlorabe utečenih informacijskih tokov,« je sporočil v izjavi za medije.

»Odpovedi zaposlenim, ki so bili prisotni na delovnem mestu, je vročil direktor sam, preostale smo vročili tudi prek uradnih – pooblaščenih vročevalcev v skladu z veljavno zakonodajo,« je še zapisal Plečko. Zakaj so morali odpovedi nekaterim zaposlenim vročati prek detektiva – ni jasno, saj podjetje do zaključka redakcije ni odgovorilo na naša vprašanja.

Kdo je zlorabil FB-profil?

Med devetimi v postopku odpovedi je domnevno tudi piarovec podjetja Dejan Pukšič, za katerega se domneva, da ima še vedno pooblastila za upravljanje uradnega FB-profila. Zadeve nismo mogli preveriti, saj je bila njegova telefonska številka nedosegljiva. 

STA
Nekdanji direktor Nigrada Žula je v petek presenetil s svojo prisotnostjo na zboru delavcev podjetja Nigrad.