Vreme

Povečini sončno, ampak...

STA/J.P.
8. 8. 2014, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo precej jasno, le izjemoma bo popoldne v hribovitem svetu nastala kakšna kratkotrajna ploha. Tudi jutri bo večinoma sončno, verjetnost vročinskih neviht bo majhna. Pihati bo začel jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo dokaj jasno vreme, popoldne bo predvsem na območju Alp nastalo nekaj ploh in neviht.

Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka k nam v višinah nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Obeti: V nedeljo bo predvsem v zahodnih krajih občasno nekaj več oblačnosti, sicer bo dokaj sončno. Tu in tam bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter.

V ponedeljek bo v južni in vzhodni Sloveniji večji del dneva še sončno in vroče, drugod bo popoldne oblačnost naraščala. Pihal bo jugozahodnik. Proti večeru se bodo od severozahoda začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v noči na torek zajele večji del Slovenije.