Slovenija

Stojan Auer v boj s Fištravcem

Gabrijel Toplak
8. 8. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Če je v zadnjem času na mariborski politični sceni kdo »trn v peti« županu Andreju Fištravcu in njegovi ekipi, je to nedvomno prvak občinske Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer.

Mediaspeed

Obiskali smo prvaka občinske svetniške skupine Stojana Auerja, s katerim smo se pogovarjali o nezadovoljstvu z mestno oblastjo, ki po njegovem prepričanju porablja denar netransparentno.

Ostro je spregovoril tudi o kazenski ovadbi zoper mariborsko mestno oblast in o pismu, ki so ga pred dnevi poslali najverjetnejšemu mandatarju Miru Cerarju in štajerskim poslancem.

Ostro je spregovoril tudi o kazenski ovadbi zoper mariborsko mestno oblast.

»V mestnem svetu smo ves čas trdni v opoziciji. Tudi s prejšnjim županom zaradi njegovega načina dela večkrat nismo prišli skupaj, zdajšnji pa le nadaljuje njegovo tradicijo oziroma ne dela nič tistega, kar je obljubljal pred volitvami. Izpolnil ni niti njegove največje obljube, in sicer da bo opravil mednarodno revizijo poslovanja občine ter javnih podjetij za preteklo obdobje. V Nadzornem odboru MOM zdaj delajo na tem, da sprožijo zunanjo revizijo v času njegovega mandata, saj imajo utemeljene sume in indice, da se denar porablja netransparentno,« pravi Auer. 

Kaj je imel povedati o prvi Fištravčevi ovadbi in pogodbah, ki jih je Fištravec sklenil, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!