Svet

Oče malega Gammyja je obsojeni pedofil

Črt Kaker
7. 8. 2014, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zgodba malega Gammyja, ki je pretresla ves svet in ganila na tisoče ljudi, se še bolj zapleta. Spomnimo. Mlada Tajka je avstralskemu paru rodila dva otroka, ta pa sta sprejela le zdravo deklico. Zdaj je prišlo v javnost, da je oče obsojeni pedofil.

Mladi Tajki Pattharamon Janbua tako ni preostalo drugega, kot da hudo bolnega Gammyja obdrži, zdaj pa, ko je izvedela za temačno preteklost biološkega očeta Davida Farnella, si prizadeva, da bi dobila skrbništvo še nad zdravo deklico. Za tajsko televizijo je s solzami v očeh povedala, da je otroka devet mesecev nosila v svojem trebuhu in da ga ne more prepustiti v skrbništvo pedofilu.

Kot so razkrili avstralski mediji, je namreč Farnell sredi devetdesetih let v zaporu preživel tri leta, saj je spolno zlorabil dve deklici, mlajši od deset let. Vendar Farnella kazen ni izučila in je bil leta 1998 ponovno obsojen zaradi pedofilije, potem ko je zlorabil 13-letnega dečka. Za njegovo mračno preteklost so vedeli tudi sosedje, a avstralska zakonodaja obsojenim pedofilom ne prepoveduje nadomestne matere za otroka. Sicer se zgodba vedno bolj zapleta. Avstralska biološka starša sta namreč sprva dejala, da jima niso povedali za obstoj Gammyja, pozneje pa, da sta želela obolelega otroka odpeljati v Avstralijo, a so jima zdravniki dejali, da Gammy zaradi hude srčne okvare ne bo več dolgo živel.

Po vsem tem se je oglasila tudi agentka, ki je urejala posel med avstralskim parom in tajsko nadomestno materjo, ki je dejala, da je bil nadomestni materi poglaviten denar in da sta Avstralca želela odpeljati oba otroka. Za konec pa še dobra novica. Dobri ljudje so zbrali več kot 200.000 dolarjev za zdravljenje obolelega otročka. Gammy je tako že prestal operacijo, po kateri dobro okreva.