Zabava

Vesna Janković se je postavila na noge

Tomaž Mihelič
8. 8. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vesna Janković ima za sabo viharno obdobje, ki ga je s trdim delom s sabo in veliko oporo v ljubezni pogumno prebrodila. Zdaj je tudi zanjo posijalo sonce. Znova se je zbližala s »staro ljubeznijo«, manekenstvom, in kot zaščitni obraz priznane italijanske znamke oblačil zakorakala novim poslovnim zmagam naproti. Zaupala nam je, kdo vse ji je na tej poti pomagal in kako je bilo po daljšem premoru znova stopiti v manekenske čevlje.

Po toliko letih ste se vrnili pred fotografski objektiv. Je to podobno kot pri kolesarjenju in drugih veščinah, ki se jih naučiš in ne pozabiš zlahka, ali ste imeli kaj težav s poziranjem?

Do sodelovanja pri projektu je prišlo zelo spontano. In res, če si nekega dela vešč, ga zanesljivo ne pozabiš, navsezadnje pa sem se s tem ukvarjala dobrih 12 let. Pri ustvarjanju kampanje sta se združili profesionalna ekipa in dobra energija in temu primeren je nastal sijajen rezultat.

Kako vam uspeva ostati dovolj samozavestni, da po toliko letih brez težav privolite v kampanjo?

Živim kolikor se da zdravo življenje, šport je del mojega vsakdana že od otroštva. Po 30. letu sem se začela v svoji koži počutiti fantastično. Zadovoljna sem.

Vesna se je v velikem slogu vrnila na modno prizorišče. Italijanski oblikovalec Antonio Croce je bil nad našo lepotico navdušen. 

Je za vaš videz in prav poseben žar kriva ljubezen, če upoštevamo, da ste že nekaj časa srečno zaljubljeni?

Ljubim življenje in vsaka slaba izkušnja me je naredila močnejšo, modrejšo, predvsem pa izredno stabilno osebo. Veliko delam s sabo, kar se pozna. Ob sebi imam peščico krasnih ljudi, brez katerih danes zagotovo ne bi bila to, kar sem. In res je, ljubezen dela čudeže, in brez nje bi bilo verjetno marsikaj težje.

Ženske rade poudarjajo, da so toliko lepše prav zaradi svojega dragega. Kako je s tem pri vas?

Ženska mora biti lepa zlasti v svoji notranjosti, vse drugo je drugotnega pomena. Mora se zavedati svoje ženskosti, sebe v celoti, vedeti, kdo je in kaj so njene prioritete. Najprej mora ljubiti sebe, da lahko ljubi druge, čustvena inteligenca je izredno pomembna. Partnerjeva ljubezen pa je več ko želena sladica, ki požene tok neke nore energije. In človek, s katerim sem skupaj, je tista prelepa sladica vsega, kar že obstaja, in le še nadgradnja življenja.

V obdobju, ki je za vami, ste se spoprijeli z bolečimi trenutki. Zdaj ste se vrnili na poslovno prizorišče, postali ste zaščitni znak cenjene znamke oblačil. Od kod črpate energijo, da ste se tako odločno postavili na noge?

Življenje je res zanimivo. So vzponi in padci, je krivulja, ki jo na novo nariše sleherni dan. Oče mi je vedno govoril, da je človeku usoda položena že v zibelko in da z njo je za vselej zaznamovan. Vsaka negativna izkušnja te utrdi, mene osebno spodbudi. Kot sem že omenila, osebnostno rastem in zakopala sem se v delo. Investicije, marketing, sodelovanje s tujimi podjetji in spogledovanje s politiko je moja mana. Obožujem svoje delo, zato ni težko. Imam veliko srečo, da lahko delam, kar si želim. Sem gospodar svojega življenja in mama dvema prekrasnima otrokoma, tako da časa za pretirano razmišljanje ni bilo. Ogromno podpore imam pri svoji družini, partnerjeva ljubezen, trud, pomoč in nesebična opora pa so zagotovo tisto, kar ti dodela bit in osmisli življenje.

Lepotico vašega kova si težko zamišljamo, kakšna je, ko ni popolnoma urejena. Je v vas kaj tipične ženske ali bolje rečeno zvezdniške nečimrnosti, da hiše ne zapustite brez ličil in popolne oprave?

Vsi smo ljudje, zato je o zvezdništvu v Sloveniji nesmiselno govoriti. Zvezde na nebu pa rada opazujem, sploh v vedri noči. (nasmešek) Rada sem urejena zaradi sebe, ne drugih. Iz stanovanja grem tudi v trenirki, če komu nisem všeč, naj se obrne in odkoraka dalje. Življenje je moje.

Vam sin in hčerka dasta vedeti, da je njuna mamica lepa?

Vall in Julia sta zelo kritična otroka. Povesta, kaj se jima zdi lepo, in znata tudi pograjati. Sta velika esteta. Sploh Julia ima velik smisel za modo, kombinacije, Vall pa je strasten športnik. Oba sta naš velik ponos.

Vas lahko v prihodnje še pričakujemo v vlogi obraza kakšne priznane znamke? Si to tudi sami želite?

Če gre za kakovosten projekt, me to vsekakor zanima. Sicer pa je to delo zame kot sprostitev, saj imam preveč resen vsakdan.