Črna kronika

Dan žalovanja za umorjeno Tijano

G.G.
8. 8. 2014, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po prijetju morilca 15-letne Tijane Jurić so v Subotici in njeni okolici razglasili dan žalovanja. Svojci in prijatelji umorjene najstnice se bodo zbrali v središču vasi Bajmok in prižgali sveče ter zakorakali po kraju v spomin Tijane.

Facebook
Osumljeni, 34-letni mesar Dragan Đurić, je medtem v priporu. Kot so sporočili kriminalisti, je priznal grozljiv zločin in jih sam peljal na kraj, kjer je Tijano zakopal.

Tragična zgodba petnajstletnice je pritegnila pozornost javnosti že na začetku, 26. julija, ko je kar naenkrat izginila.

Prvi dan so vaščani Bajmoka iskali Tijano po ulici, njivah in gozdičkih. Vključila se je tudi policija s helikopterji in psi, toda neuspešno. Že naslednji dan se je iz Belgije vrnil Tijanin oče. Tudi v naslednjih dneh akcija ni prinesla otipljivih rezultatov. Signal Tijaninega telefona so locirali dva kilometra od meje z Madžarsko, pojavile pa so se govorice, da so jo videli v Avstraliji.

Šesti dan si je nek smrkavi najstnik privoščil neslano šalo. Odprl je stran na Facebooku, na kateri se je predstavljal kot ugrabitelj, ki zahteva milijon dinarjev odškodnine.

V drugem tednu se v iskanje vključi Interpol, obveščen pa je tudi vrh srbske politike.

V sredo pa je policija prišla na pravo sled. Že zvečer so lisice nataknili mesarju iz Surčina, ki je priznal umor.