Vreme

V notranjosti države bo snežilo

STA/M.J.
28. 1. 2014, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo suho vreme, pihala bo zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Facebook

Jutri bo na Primorskem delno jasno, burja bo ponehala. Drugod bo pretežno oblačno, rahlo sneženje bo zjutraj ponehalo tudi na severovzhodu države.
Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od -4 do 0, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo oblačno vreme. V sosednjih pokrajinah Hrvaške, Madžarske in Avstrije bo danes in v noči na jutri občasno še rahlo snežilo. Ob Jadranu pihala zmerna burja, ki bo jutri dopoldne ponehala.

Vremenska slika: Nad srednjim Jadranom je ciklonsko območje. V višinah priteka k nam od severovzhoda razmeroma hladen in vlažen zrak.

Obeti: V noči na četrtek bo po nižinah Primorske pričelo deževati, v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pa snežiti.
V četrtek bo oblačno s padavinami, ki bodo močnejše v zahodni polovici države. V notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo, na Primorskem pa deževalo.
Tudi v petek bo oblačno z občasnimi padavinami. Sneg bo marsikje prehajal v dež, obstajala bo možnost poledice.

Napoved vpliva vremena na počutje: Občutljivi ljudje bodo v torek imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.