Slovenija

Mariborski policisti po divji vožnji prijeli mladeniča, ki je dirkal 200 km/h

STA/mv
27. 1. 2014, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Murskosoboški in mariborski policisti so danes dopoldne imeli precej dela z lovljenjem mladega voznika, ki je po pomurski avtocesti z osebnim vozilom kljub poskusom, da ga ustavijo, divjal s hitrostjo tudi preko 200 kilometrov na uro. Ko so ga končno ujeli, so ugotovili, da ga iščejo slovenski pravosodni organi in ga predali ljubljanskim zaporom.

Arhiv Svet24

Murskosoboški policisti so malo po deveti uri zjutraj mariborske kolege obvestili, da jim kljub njihovim znakom ni ustavil voznik avtomobila s celjskimi registrskimi tablicami, saj jim je s pospešeno hitrostjo pobegnil. Posumili so, da vozilo upravlja 25-letni stari znanec policije, doma iz Ljutomera, za katerim je razpisana tiralica zaradi šestih različnih zadev. Nekaj pozneje so vozilo na avtocesti med vožnjo proti Mariboru opazili mariborski policisti in ga skušali ustaviti. Voznik se tudi na njihove znake ni odzval in je z veliko hitrostjo vožnjo nadaljeval do razcepa Dragučova, kjer se je vključil na štajersko avtocesto proti Ljubljani.

Trije so ga lovili

Policisti so med zasledovanjem ugotovili, da registrski tablici pripadata drugemu vozilu, kar je še bolj podkrepilo sum v voznika. V njegovo ustavljanje sta se vključila še dva policista, ki pa voznika prav tako nista uspela ustaviti. Šele ko je avtocesto zapustil na izvozu Fram in nadaljeval z vožnjo proti Račam, je zaradi divje vožnje trčil v nasproti vozeči avtomobil, ki ga je vozila 61-letna ženska. Slednja se je v trčenju lažje poškodovala, ob prijetju voznika pa sta se lažje poškodovala tudi policista. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, so policisti v nadaljnjem postopku ugotovili, da je avtomobil dejansko vozil 25-letnik, ki ga iščejo slovenska sodišča, zaradi česar so ga privedli v ljubljanski zapor. Pred tem so mu zasegli vozilo, s katerim je bežal, svoje ravnanje pa bo še enkrat več moral pojasniti sodišču.

Grozi mu od treh mesecev do treh let zapora

Policisti ga bodo namreč ovadili za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu, za kar je zagrožena denarna kazen ali kazen od treh mesecev do treh let zapora. Ker je brez vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo, ki ni imelo ustrezne zimske opreme, v njem so bile vgrajene nehomologirane naprave, vozilo pa je bilo označeno z registrskima tablicama drugega vozila, so mu policisti izdali še plačilni nalog v višini 2440 evrov.