Slovenija

Bo Alenka skuhala še eno kavo manj?

P.R./M.J.
27. 1. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tako kot slovenski otroci so se pretekli konec tedna obilne pošiljke snega razveselili tudi naši politiki. Vreme je tako šlo na roko tradicionalnim smučarskim tekom politikov in gospodarstvenikom na Pokljuki kot tudi slovenskim športnikom. Na Pokljuki so med drugim moči merili evropski poslanec Lojze Peterle, predsednik stranke SD Igor Lukšič in minister za šolstvo Jernej Pikalo.

Facebook, Twitter

Premierka Alenka Bratušek pa je stiskala pesti za slovenske smučarje skakalce v Saporu na Japonskem in jim skupaj s prikupno zimsko fotografijo čestitala preko facebooka. In če je konec tedna minil v znamenju zimskih radosti, bo teden, ki je pred nami, precej bolj naporen in stresen. Danes se namreč z vprašanji poslancev Bratuškovi začenja redna seja državnega zbora, ki bo trajala do 4. februarja.

Facebook, Twitter

Škoda je, da se seja začenja ob 12. uri. Tako namreč izvoljenci ljudstva ne bodo uspeli slišati zgodb o socialnih stiskah slovenskih vojakov, ki jih bo ob isti uri predstavil Sindikat ministrstva za obrambo. Ker je danes tudi svetovni dan spomina na žrtve holokavsta, se lahko nadejamo vsaj tega, da se bo iz spoštovanja do žrtev slovenski politični vrh vzdržal ravsanja na družbenih omrežjih. Bodo pa zato temperature na vseh komunikacijskih kanalih in omrežjih vrelišče dosegle v sredo, ko bo na državnozborski seji na dnevnem redu interpelacija o delu ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela.

Facebook, Twitter

Bodo torej na četrtkovi redni tedenski seji vlade postregli še eno kavo manj? Kakorkoli že bo, kava bo verjetno še bolj grenka, saj je v petek slovenski dan brez cigarete.