Vreme

Ponoči bo pretežno jasno, jutri več oblačnosti

STA / S.R.
18. 10. 2013, 16.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ponoči bo še pretežno jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla ali nizka oblačnost. Jutri bo delno jasno z občasno povečano količino koprenaste oblačnosti. Popoldne se bo v zahodni Sloveniji pooblačilo, pihati bo začel jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
Jutri bo več oblačnosti.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 16 do 20 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Precej jasno bo, zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Čez dan se bo v krajih zahodno od nas že nekoliko bolj oblačno.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnikom v višinah k nam priteka topel in še razmeroma suh zrak.

Obeti: V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in suho, občasno bo tudi gostejša koprenasta oblačnost. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo predvsem v zahodni Sloveniji občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek se bodo padavine na zahodu nekoliko okrepile, deževalo bo tudi ponekod v osrednjih krajih. Drugod bo večinoma suho, na severovzhodu bo občasno delno jasno.