Svet

Devet let spolno zlorabljala gluhonemo deklico

Simon Rosc
18. 10. 2013, 16.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da človeška domišljija, ko gre za krutost, ne pozna meja, dokazuje zgodba zakoncev, ki sta devet let zasužnjevala gluhonemo deklico in jo spolno zlorabljala.

Žrtvina mrzla in temačna klet.

Gluhonemo deklico je starejši par pripeljal v Veliko Britanijo z namenom, da jo zasužnji. Stara je bila le deset let, ko je bila z doma v Pakistanu odpeljana, da bi služila zlobnemu poslovnežu Ilyasu Asharju (84) in njegovi ženi Tallat. Deklico sta prisilila, da je spala v kleti na betonskih tleh, kjer jo je Ashar tudi večkrat posilil. Poleg tega je morala opravljati vsa hišna dela. Predvčerajšnjim pa se je v tej tragični zgodbi zgodil preobrat. Po šestmesečni preiskavi, ki je stala skoraj 5 milijonov evrov, so Asharju in njegovi 67-letni ženi odvzeli prostost. Ashar je bil obsojen za kar 13 posilstev. Dekle je danes staro 20 let in ima 5 bratov in sestro, ki živijo v Pakistanu.

»Bila sem popolnoma izmučena od trdega dela. Ure in ure sem morala čistiti in kuhati. To je bilo moje življenje.« Zlorabljeno dekle

Par je deklico v Veliko Britanijo pripeljal 24. junija 2000, in sicer s potnim listom, na katerem je takrat pisalo, da je stara 19 let. Sprva naj bi sicer od zakoncev dobivala bogata darila, kot so zapestnice in drug nakit, kmalu zatem pa sta jo začela siliti k delu in sčasoma je postala njuna hišna sužnja. Svojo travmo je v pričanju na sodišču podoživljala kar 49 dni. Vso zgodbo pa je povedala v zasebni sobi pod strogim nadzorom psihologov.

Žrtev je na sodišču dejala: »Bila sem žalostna in popolnoma izmučena od trdega dela. Ure in ure sem morala čistiti in kuhati. To je bilo moje življenje.« Luči v kleti, kjer je bivala, so se prižgale le takrat, ko je zlovešči par to potreboval, sicer je bila ves čas v temi. Povedala je še, da se je gospa občasno razjezila, ker naj bi povzročala hrup, čeprav je bila v resnici povsem tiho. Ure in ure je presedela čisto osamljena in objokana.

Hiša groze.
84-letni poslovnež Ashar.
Žena Tallat.