Vreme

Vreme: Še vedno bo snežilo

STA / S.R.
13. 2. 2013, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo oblačno. Rahlo sneženje se bo od vzhoda nekoliko okrepilo. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter. Na Primorskem bo padavin zelo malo, burja se bo tam krepila.

Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Jutri čez dan se bo na Primorskem delno zjasnilo, burja bo slabela. Drugod bo oblačno, rahlo sneženje se bo umikalo proti vzhodu, kjer bo popoldne postopno ponehalo. Tudi ponekod na severozahodu bo lahko posijalo sonce. V Prekmurju bo dopoldne še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno. V krajih zahodno od nas bo suho, drugod bo občasno snežilo. Burja ob Jadranu se bo okrepila, tam bo ponekod deževalo. Jutri se bo sneženje umikalo proti vzhodu, kjer bo popoldne ponehalo. V severni Italiji, ob Jadranu ter na avstrijskem Koroškem se bo jasnilo. Burja ob Jadranu bo slabela.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka, ki se iznad južnega Jadrana počasi pomika nekoliko severneje. Nad naše kraje priteka od vzhoda vlažen zrak.

Obeti: V petek bo na zahodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo še pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem pa precej jasno s šibko burjo.

Opozorilo: V gorah in tudi ponekod v sredogorju, kjer je padla večja količina novega snega, je povečana nevarnost snežnih plazov. Danes pozno popoldne in v prvem delu noči na četrtek bo burja na Primorskem ponekod v sunkih dosegala hitrost do 120 km/h.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen. Priporočena je večja previdnost.