Žana Pintarič

Prva ženska, ki bo Slovenijo v tem športu zastopala na olimpijadi

J.V./STA
27. 6. 2024, 06.40
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 07.45
Deli članek:

Lokostrelka Žana Pintarič se je uvrstila na olimpijske igre v Parizu, so sporočili iz Slovenske lokostrelske zveze. Pintarič bo prva Slovenka v tem športu na OI, pred tem so se na igre uvrstili le lokostrelci.

Facebook/Lokostrelska zveza Slovenije
Žana Pinterič

Kvote za olimpijske igre lahko lokostrelci in lokostrelke osvojijo z uvrstitvijo na vnaprej določenih tekmovanjih, preostanek mest pa se podeli glede na uvrstitev na svetovni lestvici. Dvajsetletna Žana Pintarič  iz Lokostrelskega kluba Paradoks trenutno zaseda 49. mesto med ženskami z ukrivljenim lokom, kar je pomeni, da je bila Sloveniji podeljena ženska kvota za OI.

Pintarič je 107 točk na svetovni lestvici osvojila z 9. mestom na svetovnem prvenstvu v Berlinu 2023, 9. mestom na svetovnem pokalu v Antalyi letos, s 17. mestom na svetovnem pokalu v Šanghaju in na evropskem prvenstvu v Essnu, 17. mestom v dvorani v Nimesu lani in 28. mestom v Las Vegasu letos. To ji je uspelo po le dveh letih streljanja za člansko reprezentanco. Slovenijo bo zastopala kot ena od 64 lokostrelk iz 40 držav.