Hudo neurje v Srbiji

Video in foto: Strela udarila v traktor, 30-letni delavec ni preživel

R.T.
26. 6. 2024, 20.50
Posodobljeno: 26. 6. 2024, 20.50
Deli članek:

Dele Srbije je danes popoldne zajelo hudo neurje, ki je terjalo tudi eno življenje. Zaradi udara strele je umrl 30-letni moški, še dve osebi sta poškodovani.

Facebook / Kragujevac Oglasna tabla
V Kragujevcu je močan veter z zgradbe odnesel pločevinasto streho.

Na širšem območju Beograda, v Novem Pazarju in Kragujevcu že odpravljajo škodo, ki jo je povzročilo današnje neurje. Največ težav je povzročal predvsem izjemno močan veter. Po poročanju srbskih medijev je zlasti v nekaterih predmestjih srbske prestolnice lomil in ruval drevesa. Poškodovanih je več deset avtomobilov, škoda je nastala tudi na infrastrukturi.

Neurje so poleg močnega vetra spremljali močni nalivi in udari strel. O tragediji poročajo iz ene od vasi pod planino Jastrebac na jugovzhodu Srbije. Tam je strela udarila v traktor, s katerim se je po delu v gozdu skupaj s sodelavcem peljal 30-letni moški. Traktor se je po udaru strele prevrnil, pri čemer je 30-letnik umrl. Njegovega hudo poškodovanega sodelavca so prepeljali v bolnišnico v bližnjem Prokuplju. V neurju se je poškodovala tudi neka ženska v Kragujevcu, na katero je padel del pločevinaste strehe, ki jo je s sosednje zgradbe odnesel močan veter. Na srečo je utrpela le lažje poškodbe.

O hudem neurju s točo medtem poročajo tudi iz Bosne in Hercegovine.