Alarm za Kobro

Video: Zvezdnik skupaj z mladoletnima hčerkama usodno strmoglavil

M.G.
5. 1. 2024, 19.41
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 19.47
Deli članek:

Igralec Christian Oliver, dve mladi hčerki in pilot so včeraj umrli v letalski nesreči blizu karibskega otoka Bequia.

Profimedia
Christian Oliver s svojo ženo in obema hčerkama (slika je iz leta 2015).

Christian Oliver (51), čigar pravo ime je bilo Christian Klepser, je včeraj popoldne z majhnim enomotornim letalom strmoglavil v ocean le malo po tem, ko je le to vzletelo z letališča J.F. Mitchell na otoku Bequia na otočju St. Vincenta in Grenadinov. V privatnem letalu, ki ga je pilotiral Robert Sachs, ki je bil tudi lastnik letala, sta poleg Christiana bili še njegovi dve mladoletni hčerki Medita Klepser (10) in Annik Klepser (12). V nesreči so umrli vsi štirje potniki. Zvezdnik naj bi na karibskem otočju s svojo družino užival novoletne počitnice.

Na pomoč naj bi sicer takoj prišli ribiči in potapljači z območja Paget Farm na otoku, a je bilo za vse štiri potnike takrat že prepozno. Trupla so odpeljali v mrtvašnico Kingstown na otok St. Vincent, kjer bodo opravili standardno obdukcijo.


Christian Oliver je slovenski publiki najbolj znan iz serije Alarm za Kobro 11, kjer je upodabjal Jana Richterja, sodelavca glavnega lika serije Semirja Gerkhana, ki ga je igral Erdogan Atalay, ki je na omrežju Facebook izrazil svojo globoko obžalovanje ob smrti prijatelja. Oliver je nazadnje igral v zadnji verziji Indiana Jonesa (Indiana Jones and the Dial of Destiny).