Resnične pošasti

Triletno punčko med spanjem teroriziral roj čebel

J.V.
30. 4. 2024, 08.20
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 08.24
Deli članek:

Izkazalo se je, da mala Saylor le nima tako bujne domišljije, kot so sprva pomislili starši.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ko se je triletna Saylor Class iz Charlotta v ameriški zvezni državi Severna Karolina začela pritoževati nad pošastmi v svoji sobi, so starši pomislili, da ima hčerka le bujno domišljijo. Potem pa so nad dekličino spalnico odkrili panj z več deset tisoč medonosnimi oziroma domačimi čebelami (Apis mellifera), ki so v ZDA zaščitena vrsta, poroča BBC.

Bujna domišljija po ogledu filma

Mala Saylor se je po ogledu filma Monsters, Inc. pričela pritoževati nad prikaznimi v svoji sobi. "Dali smo ji steklenico vode in rekli, da gre za sprej za pošasti, da je lahko ponoči poškropila vse pošasti," je povedala njena mama Ashley Massis Class. A v naslendjih mesecih je Saylor postajala vse bolj vztrajna, da je nekaj v njeni omari. Njena zgodba je pričela dobivati smisel, ko je mama opazila roj čebel blizu dimnika in podstrešja njihove 100 let stare kmetije. Pomislila je, da Saylor morda ponoči sliši brenčanje blizu stropa svoje sobe. Na pomoč so poklicali podjetje za zatriranje šklodljivcev in izkazalo se je, da se v stropu nahaja ogromen panj.

"Zasvetilo je kot za božič"

Ko je čebelar prinesel termo kamero, s katero je posnel stene v sobi triletnice, je po besedah mame "zasvetilo kot za božič". Možakar, ki ga je mama Saylor pričela klicati kar lovec na pošasti, je "odprl" steno in pokazal veliko satje, težko kar 45 kilogramov, ki so ga čebele gradile kar osem mesecev. Čebelar je iz stene odstranil oziroma posesal med 55 in 65 tisoč čebel, ki so jih spravili v škatle in preselili v varovano okolje. Čebele so med drugim poškodovale tudi električno napeljavo v hiši in povzročile za okoli 20 tisol ameriških dolarjev gmotne škode.