Veliki Školj

Ta otok je lahko vaš za vrtoglavih 3.250.000 milijonov

S.Č.
5. 1. 2024, 18.34
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 18.52
Deli članek:

Po najnovejših novicah se na Hrvaškem prodajajo tudi otoki.

Google maps
Veliki Školj je lahko vaš za vrtoglavih 3.250.000 milijonov evrov.

Eden od otokov, ki se trenutno prodajajo na trgu, je tudi Veliki Školj v Malostonskem zalivu. Površina otoka znaša 21.677 m2 in je idealen za glamping resort, naturistični resort, poroke, degustacije ostrig in obiske otoških gojišč ostrig, zasebne zabave, team buildinge ali ekskluzivni dnevni najem otoka za različne dogodke. Baha se lahko tudi z izvorom pitne vode. Danes je lahko vaš za vrtoglavih 3.250.000 evrov.

Otoki se na Hrvaškem prodajajo zelo dolgo

Dandanes ni prav nič neobičajnega, da so otoki naprodaj. Večino tudi prodajo v rekordnem času, saj imajo kupci ponavadi proste roke pri odločitvah, kaj bodo na otoku nato počeli. Na Hrvaškem temu ni tako, zato se njihovi otoki prodajajo zelo dolgo. Le malo kdo ve, da pomorsko ozemlje ne spada v kategorijo zasebne lastnine. Gre namreč za skupno lastnino, na kateri je prepovedana gradnja. V 14. členu o načrtovanju in gradnji pomorskega ozemlja je v 6. odstavku zapisano, da se je na morski obali treba izogibati betoniranju obale neposredno ob morju, piše Morski.hr.

"Država in/ali županija imata predkupno pravico, a da bi se na otoku kaj gradilo, bi se bilo treba tega resno in temeljito lotiti. Če se ukvarjate z gojenjem školjk, bi se dalo zgraditi kakšen pontonski privez ali montažni objekt, če se boste ukvarjali s kmetijstvom," je dejal agent, preko katerega se otok prodaja.