Radikalno sovraštvo

"Ubijte jih, kjer koli jih najdete"

M.G.
5. 1. 2024, 17.49
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 17.56
Deli članek:

Tiskovni predstavnik ISIS-a Abu Huthaifa al-Ansari poziva privržence po vsem svetu, naj napadejo Jude in se maščujejo za uboj Hamasovih teroristov na območju Gaze.

Profimedia
ISIS je tudi sprejel odgovornost za teroristični napad v Kermanu (Iran), kjer je umrlo več sto ljudi.

Abu Huthaifa al-Ansari je v govoru, ki ga je včeraj objavila veja teroristične skupine Al-Furquan, pozval podpornike ISIS-a po vsem svetu, naj napadejo Jude in se maščujejo za ubijanje Hamasovih teroristov s strani izraelskih obrambnih sil. Pri tem ni niti malo skoparil z grožnjami, ki so bile skrajno radikalne, mestoma celo zelo neokusne.

V 30-minutnem posnetku z naslovom "In ubijte jih, kjer koli jih najdete" je al-Ansari ukazal terorističnim celicam, naj napadejo izraelske in judovske cilje po Združenih državah Amerike in Evropi, vključno s sinagogami, judovskimi zbiranji in izraelskimi diplomatskimi misijami.

"Boj z Judi je verska vojna, ne družbena ali nacionalna bitka," je dejal al-Ansari in poudaril: "To ni vojna osredotočena na dežele ali meje."  "Vdreti je treba v njihove domove in jih ubiti z različnimi metodami, vključno s streljanjem, bombami, granatami in noži," je dejal. "Ne delajte razlik med civilistom in vojakom, saj bi morala biti tarča oba."

V nagovoru je al-Ansari kritiziral tudi pokrovitelje Hamasa v Teheranu in posvaril palestinsko teroristično skupino pred nadaljnjim sodelovanjem z iranskim režimom, ki želi razširiti svoj vpliv prek regionalnih posrednikov.

V ločeni izjavi, ki so jo v četrtek izdali uradni kanali ISIS, je islamistična teroristična skupina prevzela odgovornost za sredin napad v Kermanu, ki so ga poimenovali najsmrtonosnejši napad v Iranu po islamski revoluciji leta 1979.