Split

Alarmantna najava: bombe bodo sprožene ob 11. uri

R.T.
17. 7. 2023, 08.46
Posodobljeno: 17. 7. 2023, 08.52
Deli članek:

V Splitu se ponovno soočajo z najavami nastavljenih eksplozivnih naprav.

Profimedia
/

Policijske postaje in novinarske redakcije so v jutranjih urah na svoje elektronske naslove prejele sporočilo, da so na več lokacijah v Splitu postavljene eksplozivne naprave, ki bodo sprožene ob 11. uri.

Avtor sporočila se je podpisal z vzdevkom »Tretja generacija Rdečih brigad«, poroča spletni portal 24sata. Dve bombi naj bi bili postavljeni u cerkve svetega Frane v Splitu, šest v trgovskem centru City Center One, dve na sedežu mestne uprave in ena pri spomeniku HOS. Čeprav gre najverjetneje za neslano šalo, so policisti odšli na vse naštete lokacije, jih zavarujejo in preverijo, če bi se tam res nahajalo eksplozivno telo.

V zadnjem času so na Hrvaškem pogoste grožnje z bombo. Pred desetimi dnevi je hrvaška policija zaradi podobne grožnje začasno evakuirala sedež zagrebške mestne uprave, so potrdili s policije za portal hrvaške televizije N1.

So pa konec maja hrvaški policisti v okolici Reke prijeli dva človeka, ki ju sumijo nastavljanja eksplozivnih naprav. Povezujejo ju z več eksplozijami, ki so odjeknile v bližini prodajaln trgovske verige Plodine. V eksplozijah ni bil poškodovan nihče, nastalo pa je nekaj materialne škode.