Zaplet

Celjanki bolnišnica ni mogla sporočiti, da je njen oče umrl

P.K.
17. 7. 2023, 07.58
Posodobljeno: 17. 7. 2023, 10.23
Deli članek:

V začetku tega meseca je v celjski bolnišnici umrl moški, domači pa so za to izvedeli šele čez nekaj dni.

Profimedia
Ker bolnišnica sorodnikov po telefonu ni našla, so aktivirali protokol, ko socialna služba pomaga poiskati svojce.

Hčerki se oče, ki živi posebej, ni oglasil na telefon, nato ga je štiri dni neuspešno iskala. Potem je, da je izginil, naznanila policiji. Ta ji je že eno uro po prijavi sporočila, da je oče pred dvema dnevoma umrl v celjski bolnišnici, poroča multimedijski portal RTV SLO. Po njihovih informacijah so ga tja pripeljali prvi dan njegovega izginotja iz druge bolnišnice po tem, ko je doživel možgansko kap.

Kako je mogoče, da svojcev o tem niso obvestili?

Celjska bolnišnice je za TV Slovenija pojasnila, da so ob prevzemu pacienta sicer dobili telefonsko številko svojcev, na katero so klicali več dni, a da se nanjo ni nihče odzval. Kasneje se je izkazalo, da je bila številka, na katero so klicali, njegova, zato se ni nihče oglasil.

V skladu z internim postopkom so zato aktivirali pristojno socialno službo in jo prosili, da jim pomaga poiskati svojce, ki bodo poskrbeli za pokop. Teh namreč bolnišnica ne ureja. Kot navaja multimedijski portal, si hčerka želi, da pristojni raziščejo, ali so bila res uporabljena vsa sredstva, da bi jo obvestili o njegovi smrti.