Nemčija

Sodišče odločilo: odstranitev kondoma med seksom brez privoljenja partnerja je spolni napad

M. T. V.
2. 2. 2023, 07.25
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 07.30
Deli članek:

Prvi takšen primer je dobil epilog na sodišču: moški, ki se je pretvarjal, da uporablja zaščito, a je v resnici ni, je dobil tri leta zapora.

Pixabay
Prevara s kondomom je spolno.

Zgodilo se je v Nemčiji: spoznala sta se preko aplikacije za zmenke, se srečala v živo in med njima je preskočila iskrica. Zaželela sta si posteljnih igric, a ona je zahtevala, da uporabljata zaščito. Tudi on se je strinjal, odprl zavitek in iz njega izvlekel kondom ter si ga na videz nataknil. In seksala sta 'od zadaj'. A nato je ženska ugotovila, da jo je prevaral in si kondoma v resnici sploh ni nataknil, ampak sta imela brez njene vednosti nezaščiten spolni odnos. Zato se je odločila, da ga toži.

Ženska je na sodišču izjavila, da nikoli ne bi privolila v spolni odnos brez zaščite, zato se počuti zlorabljeno. Vrhovno nemško sodišče je zdaj razglasilo sodbo: odstranitev kondoma brez privoljenja seksualnega partnerja je spolni napad! Sodnik je še dejal, da je bil to v bistvu spolni odnos brez privolitve in da bi lahko moškega obsodili celo za posilstvo. A ker se je na koncu odločil, da gre v tem primeru za spolni napad, je prevarantski uživač dobil tri leta zaporne kazni. No, bi jo dobil, če se njegov odvetnik ne bi pritožil zaradi proceduralne napake – prepozno je dobil neke sodniške papirje – in so sodbo morali izničiti.

Kljub temu gre za prvi takšen primer na svetu, ki je tako postavil precedens: odstranitev oziroma neuporaba kondoma brez partnerjevega privoljenja je spolni napad.