NLP

Vesoljci ali ne, ameriška vojska skrivnosti ne prenaša najbolje

A.R./STA
18. 5. 2022, 07.51
Posodobljeno: 18. 5. 2022, 07.55
Deli članek:

V ZDA bo, kot kaže, po pol stoletja zatišja nebo spet postalo platno za slikanje fantastičnih domislic njegovih opazovalcev. Včeraj so namreč v ameriškem kongresu po dolgem času potekala zaslišanja o pojavu neznanih letečih predmetov.

Profimedia
Večino predmetov je mogoče pojasniti, a ne vseh, pravi Pentagonov vrhovni obveščevalec, Ronald Moultrie,

Na ameriškem nebu je, predvsem v bližini vojaških oporišč, očitno ponovno gneča, v teorijah pa se poleg vesoljcev pogosto znajdejo tudi kitajske in ruske tehnologije. Lani so tako vojaški obveščevalci zbrali 144 prijav, njihova nenavadnost pa večinoma izhaja iz velike hitrosti gibanja skrivnostnih predmetov.

Ob zaslišanju so prikazali video posnetek z lovskega letala F-18, na katerem je na nebu »neidentificirani zračni fenomen«, podoben balonu. Kongresniki so opozarjali, da ne gre toliko za to, ali so na nebu vesoljci, katerih obstoja – mimogrede – tudi tokrat niso dokazali. Kar pa vojsko vseeno skrbi, je to, da ne more pojasniti obstoja neznanih fenomenov v ameriškem zračnem prostoru.

Namestnik obrambnega ministra ZDA za obveščevalne dejavnosti Ronald Moultrie je dejal, da so izbrali direktorja nove delovne skupine, ki bo usklajevala zbiranje podatkov o tem, obenem pa skušajo odvzeti stigmo vprašanju in spodbuditi vojaške pilote in druge pripadnike oboroženih sil, naj prijavijo vse, kar se jim zdi nenavadno.