Aretacija v Kambodži

Po petih letih iskanja prijeli Primorca, ki v Soški dolini spolno zlorabil deklico

G.G.
18. 5. 2022, 08.07
Posodobljeno: 18. 5. 2022, 08.12
Deli članek:

V Slovenija ga čaka prestajanje zaporne kazni.

Interpol
Janija Kokot so s tiralico iskali pet let.

50-letnega Janija Kokota so pred dnevi izsledili in prijeli v Kambodži, kamor se je v preteklosti zateklo več pedofilov, ki so bežali pred zakonom. Konec minulega tedna so Kokota že deportirali v Slovenijo, kjer ga čaka prestajanje zaporne kazni.

Kokotu so na novogoriškem sodišču sodili zaradi kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let ter prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. Tožilstvo mu je med drugim očitalo, da je med letoma 2008 in 2012 v eni od vasi v Soški dolini večkrat spolno zlorabil oškodovanko, ki je tedaj imela manj kot 15 let, pri tem pa je zase izdelal tudi fotografije in posnetke, so poročale Primorske novice.

Sojenje se zaključilo z obsodilno sodbo, ki je postala pravnomočna decembra leta 2016. Moški, ki v Sloveniji nazadnje živel v Grgarju, bi moral v zapor tri leta in devet mesecev.

Toda marca 2017, ko bi moral vstopiti v keho, ga niso našli, zato so čez mesec dni zanj razpisali tiralico. Pet let se je uspešno izmikal, zdaj pa mu zapor ne uide.