Skrivnost izginotje

Matejev oče dvomi, da je njegov sin utonil, noč je bila meglena ...

R.T.
3. 1. 2022, 08.59
Posodobljeno: 3. 1. 2022, 10.07
Deli članek:

V Beogradu traja že četrti dan iskalne akcije za 27-letnim Matejem Perišem iz Splita.

Facebook
Matej Periš

Kot smo že poročali, se je Periš s prijatelji v srbsko prestolnico podal na praznovanje zaključka leta, a je v četrtek ponoči, ko se je druščina zabavala v klubu Gotik na bregu reke Save, skrivnostno izginil. V zadnjih dneh se je kot najverjetnejša teorija omenjala nesrečen padec v Savo, kar se sklada tudi z dogajanjem, ki so ga ujele nadzorne kamere v lokalu in pred njim. Z enega od nočnih posnetkov je namreč razvidno, da se je Matej po zunanjem stopnišču odpravil proti brežini.

Srbski mediji so sicer včeraj poročali, da naj bi Periš želel oditi na stranišče, a naj bi se zaradi prevelike gneče, dolge vrste, odločil, da se raje sprehodi do reke in si mehur olajša v naravi. Nazorna kamera ga je sicer ujela med hojo proti Savi, a ne tudi njegove končne destinacije, zato natančen razplet dogodkov zaenkrat ostaja neznan. Tudi sicer je posnetek zaradi goste megle zelo slab. Srbska policija že več dni preiskuje okolico kluba, brežino reke ter z dvema čolnoma in potapljači tudi njeno strugo, a za zdaj brez uspeha. Po neuradne poročanju nekaterih srbskih medijev naj bi Mateja kamere ponoči ujele tudi v samem središču mesta, kjer naj bi poskušal zaustaviti taksi. Ali je na posnetku resnično on, sicer zaenkrat še niso potrdili.

Matejev oče Nenad Periš, ki včeraj tudi sam iz Splita odpotoval v Beograd, sicer še vedno zavrača možnost, da bi se njegov sin utopil, danes poroča srbski Blic. »Srbske državljane prosim, da sporočijo vse, kar vedo, zavaljujem se jim v imenu celotne družine,« je dejal včeraj ter dodal, da bo v srbski prestolnici ostal toliko časa, kolikor bo potrebno. Zakaj dvomi, da bi Matej utonil? Kot je pojasnil, je njegov sin treniral vaterpolo, bil je močan fant in športnik.