Ob bregu Save

Skrivnostno izginotje 27-letnega Mateja

G.G.
2. 1. 2022, 13.25
Posodobljeno: 2. 1. 2022, 13.34
Deli članek:

Spličan Matej Periš je nameraval s prijatelji zadnje dni leta 2021 preživeti v Beogradu.

nestali.hr
Matej Periš

Četrtkov večer je sedmerica prijateljev začela z večerjo v restavraciji, nato pa so se zabavali v klubu Gotik na bregu Save. Šele v poznih nočnih urah so opazili, da Mateja ni med njimi. Nazadnje so ga videli okoli pol tretje ure, so se spominjali kasneje.
Najprej so pogledali v klubu in v garderobi opazili, da tam še vedno visi njegova jakna. Sledilo je preverjanje okolice, ko pa ga še zjutraj niso našli, so poklicali policijo.

Med prijatelji ni prišlo do kakšnega spora, tudi v klubu ni bilo incidentov ali sumljivih likov, kar je potrdil tudi lastnik kluba. Bi lahko Matej padel v Savo? Njegovi prijatelji dvomijo o takšni nezgodi, saj je ob bregu postavljena ograja.

Policisti so danes pregledovali teren v okolici klub, od stavbe do rečne struge, pozorno pa pregledujejo tudi posnetke nadzornih kamer in njegove zadnje telefonske stike. Opazili so ga! Na enem od nočnih posnetkov je videti, da je po stopnicah odšel do splava ob Savi.

V Beograd je danes odpotoval Matej oče Nenad Periš. »Samo da najdem Mateja,« je dejal v solzah za Blic, nato pa se odpravil na pogovor na policijo.