Drakonski ukrepi

V tej državi morajo tudi 3-letniki dokazati, da so bili cepljeni oziroma testirani

J.P.
19. 8. 2021, 20.09
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 20.12
Deli članek:

V tretjem valu se borijo z različico delta.

Profimedia
Izrael namerava pred začetkom novega šolskega leta testirati 1,6 milijona učencev na protitelesa proti novemu koronavirusu.

Izrael, ki je zavoljo svoje cepilne discipline vzgled svetu, je v tretjem valu – borbo bijejo z delta različico novega koronavirusa.

Zaenkrat ni znakov, da se njeno širjenje upočasnjuje. In če ne bo izboljšav, Izraelce čakajo dodatni ukrepi.

V Izraelu je z obema odmerkoma cepljenih 62,8 odstotka prebivalcev. 50-odstotno precepljenost so dosegli sredi marca.

Začelo se je konec meseca julija

Izrael namerava pred začetkom novega šolskega leta testirati 1,6 milijona učencev na protitelesa proti novemu koronavirusu.

V ponedeljek so zabeležili največ novih okužb v pol leta, in sicer 8752. Raste tudi število smrti, povezanih s covidom-19 – prejšnji teden je preminilo 120 ljudi, kar je primerljivo z lanskim septembrom.

Epidemiološka slika se je začela slabšati konec julija, ko so oblasti oznanile, da bodo vsem državljanom, starejšim od 60 let, pet mesecev po drugem odmerku ponudile poživitvenega. V Izraelu, kjer prebivalce cepijo le s cepivom proizvajalca Pfizer, vztrajajo, da zaščita, ki jo nudi cepivo, že bledi. Med prvim in drugim odmerkom je sicer le tri tedne razmaka – podobno kot v Združenih državah Amerike.

V Izraelu tako od danes v restavracije, bare, telovadnice in druge zaprte prostore ne spuščajo nikogar, ki ima več kot tri leta in nima potrdila o cepljenju ali negativnega testa.